Játék a kastélyban

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban (komédia két részben)

Az előadást az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatója, Tapasztó Ernő rendezte.

Fotó: Molnár Gábor

Három magyar színpadi szerző Olaszországban tölti szabadságát. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző Ádám Albert, aki operettprimadonna menyasszonyával fog találkozni ebben az előkelő tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak.

Fotó: Molnár Gábor

A három férfi ugyanis fültanúja lesz Annie és korábbi hódolójának félreérthetetlenül bensőséges beszélgetésének. A helyzet egyértelmű, Annie hűtlensége bizonyítást nyert. Ádám vigasztalhatatlan, Turai azonban elhatározza, megóvja a fiút ettől a csalódástól. Annie boldogan csatlakozik a tervhez, s az egyébként nős Almádyt sem kell különösen noszogatni, hogy a botrányok elkerülése végett kövesse Turai utasításait.

Fotó: Molnár Gábor

A színműíró néhány óra alatt egy színdarabot ír, melyhez felhasználja a valóságban elhangzott párbeszédet is. A darabot persze Annie-nek és Almádynak kell előadni. A fiatalok kibékülnek, mert a főpróbán „bebizonyosodik”, hogy az ominózus párbeszéd szerzője nem az élet, hanem egy ismeretlen francia író.

Fotó: Molnár Gábor

Eseményoldal: https://www.facebook.com/events/575467979804448/

Szereplők:

Annie – Kancsár Orsolya

Almády – Balog József

Ádám Albert – Nagyhegyesi Zoltán

Gál – Széll Attila

Lakáj – Varga Bálint

Titkár – Gargya Balázs

Turai Sándor – Kovács Róbert

Rendező: Tapasztó Ernő

Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia

Díszlet: Szvatek Péter

Fény/hang: Hímer István

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail