Másik Produkció: Egy perccel tovább

Tallér Edina – Egy Perccel tovább (játék a szerelemmel)

14 éves kortól

Előadás hossza: 70 perc szünet nélkül  

A Szegedi Pinceszínház műsorán: 2020. február 22. (szombat) 19:30

Dráma egy felvonásban. A Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztívál fődíjas előadása.

Szereplők:

NŐ: Kondákor Zsófi

FÉRFI: Jászberényi Gábor

RENDEZŐ: Gerner Csaba

ÍRTA: Tallér Edina

Mit rontunk el egy társkapcsolatban? Miért nem működik? Miért hozzuk jelenbe a múlt hibáit? – többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ nő és férfi.

„Állítólag a sors, az eleve le van osztva, mint a kezdőlapok a kártyajátékban. De hogy ki nyer, az már rajtunk múlik, mármint a játékosokon. Simán meglehet, hogy tök jó lapjaid vannak, csak rohadtul nem értesz a kártyához, és elszúrod. Meg olyan is van, hogy nem figyelsz a többiekre eléggé, magadra se… Ha a másokét már sejted, a saját lapjaidat pedig ismered, akkor csak ész meg bátorság kérdése az egész. A kártya, az ilyen. Meg, mondjuk, lehet csalni is, ha minden kötél szakad… Van, aki nyerni akar mindenáron… Én viszont sokszor csak lapulok a fűben…”

Tallér Edina 2007 óta publikál irodalmi lapokban. 2010-ben jelent meg A húsevő című rövidregénye a Kalligram gondozásában, valamint Egy perccel tovább című drámája a Mozgó Világban.

Csak pár éve fordult az irodalom felé, de máris olyan, mintha régóta csinálná. Mélyen költői szerveződésű prózája olvasmányos és közérthető, még ha kísérletező is. Szókimondó és reflektált, komoly és játékos, arányosan és intelligensen. A női nézőpont, hang, érzékelés- és gondolkodásmód, melyet oly sokáig nélkülözött irodalmunk, természetesen jelenik meg nála. 

Forrás és képek: Másik Produkció

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail