wonder-full avagy NÓRA Csodaországban

A Barboncás Társulat előadása.

A darab Ibsen Nóra című színművének és Lewis Carroll Alice Csodaországban című meseregényének párhuzamos felhasználásával készült.

A Szegedi Pinceszínház műsorán: 2020. február 12. (szerda) 19:30

Alízként élni egy kolbászalapú, békéscsabai Disneylandben – ez lenne a Nórák sorsa?

Nóra kinőtte a babaházat, nem fér bele, ahogy Alíz sem a Fehér Nyúl házába. Keze, lába kilóg ajtón és ablakon. Talán, ha össze tudná hajtani magát, mint egy távcsövet… ha azon át venné szemügyre a múltját….

Eltelt egy év és már megint karácsony van… Nóra elhagyta a férjét, a gyerekeit és egyedül él abból, amit keres a békéscsabai, kolbászalapú Disneylandbe. Szívesen lenne pénztáros vagy jegyszedő, mert azok olyan rendes foglalkozások, de neki Alízt kell alakítania, elvált asszony és háromgyerekes anya létére. Kész röhej….

A titokban nassoló Nóra pont úgy változtatja a méretét, mint a falánk Alíz, mert felnőttként is mindig bele kellett férnie egy gyerek szerepébe. Az idő állt a babaházban, ahogy áll Csodaországban is, a teadélután mindkét helyen örökké tart, csak egy hellyel mindig odébb ülünk. Valamivel agyonütjük az időt, s ezt életnek nevezzük.

A magára utalt Nóra, csak úgy, mint Alíz, kénytelen önmagával megvitatni a dolgokat. Egyfajta gyászmunkát végez. Na de hol tart benne?

A darab, Nóra egy napját mutatja be, Csodaországban…

Írta: Vészits Andrea

Díszlet terv: Kiss Ágnes

Díszletkészítés: Jernei János, Kiss Attila Etele

Báb, kellék készítés: Kiss Attila Etele

Jelmez, kellék: Tóth Andrea

Zene: FRENK

Hangosbemondók felvételről: Jó Éva, Váradi Pál, Varga Gáborka, Kajtsa Zsófika – Borbély Zsuzsa, Horváth Fannika, Farkas – Kérchy Alma, Frenk, Pancica, Kiss Tibor

Bűvész konzultáns: dr Szabó Csanád bűvész

Fotók: Esszfoto

Rendezte, játssza: Kiss Ágnes

Korhatár: 14+

Játékidő: 60 perc

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail