Házasságlevél

Ajala Borozovszki, Sifra és Elimeleh Borozovszki leánya izgatottan készül közelgő esküvőjére. Boldogságához már csak a szülők házasságlevele hiányzik, ugyanis a férjjelölt, a fantasztikus statisztikus Robert Knoll mamája mindenáron ragaszkodik a 25 évvel ezelőtti okirathoz. Borozovszkiék felforgatják a lakást, de az ominózus papír nem akar előkerülni. A helyzetet csak bonyolítja a kibucból érkező Buki, aki természetesen szemet vet Ajalára, és megjelenik a Borozovszki után vágyakozó, számos praktikát bevető szomszédasszony, Jaffa is. A családi béke megrendül, ha nem kerül a szóda az asztalra!

Az előadás sikerére garancia a sziporkázó humorú darab, melynek a világ bármely pontján élő hétköznapi emberek is szereplői lehetnének. Nincs világmegváltás, elvont filozofálás. Gondolatisága, üzenete egyértelmű: a tiszta érzés, a szeretet, a szerelem felülmúl minden érdekből, feltörekvésből, demagógiából táplálkozó szándékot.

Ephraim Kishon Budapesten született 1924-ben Hoffmann Ferenc néven. Családjával 1949-ben Izraelbe költözött. Kezdetben egy kibucban lakatosként dolgozott, miközben nagy energiával tanulta a héber nyelvet, amelyen műveit alkotta.Szatirikus írásai – főként drámái – révén az egyik legsikeresebb izraeli szerző, valamint a világ egyik legnépszerűbb humoristája lett. Több mint ötven művet írt, melyeket harminchét nyelvre – köztük magyarra – fordítottak le. Művei így világszerte összesen 43 millió példányban jelentek meg

Műfaj: Vígjáték
Szerző: Ephraim Kishon
Rendező: Barnák László
Rendezőasszisztens: Petró Annamária

Szereplők
Elimeleh: Pálfi Zoltán
Sifra: Szilágyi Annamária
Ajala: Kancsár Orsolya / Papp Gabriella
Robert: Rácz László
Buki: Varga Bálint
Jaffa: Kis Kata

Hang-fény: Nahóczki Viktor

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail