Vendégjátékosok

Több új projekttel jelentkezik az idei évadtól a Szegedi Pinceszínház!

Vendégjátékosok címmel minden hónapban vendégül látjuk más produkciók, társulatok előadásait is a Pincében. A tavalyi évadban készítettünk egy közvélemény kutatást, hogy a hozzánk járó közönség mit szeretne látni, nos, nekik (is) próbálunk megfelelni. Érkeznek majd az ország legkülönbözőbb területéről, és a színházi paletta legkülönbözőbb rétegeiből is előadások.

Októberben máris kettőt köszönthetünk:

2019. október 13. 19:30 – K Ö V E K –

Marie Jones 1996-ban íródott díjnyertes sikerdarabja (Kövek a zsebben) egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzol minket, egy Isten háta mögötti írországi kisvárosba, Kerrybe.

Charlie és Jake – a két helyi fiatal – statisztaként bekerülnek a filmbe, és együtt próbálják meg túlélni a forgatás nehézségeit: a filmsztárok allűrjeit, a kisváros emblematikus „őslakosait”, miközben közösen keresik a kiutat Kerryből, egy jobb életbe. Mindezt úgy, hogy megálmodják a saját – nem hollywoodi – filmjüket.

A darab különlegessége, hogy minden szereplőt a két statiszta kelt életre. Olykor másodpercenként váltva ugranak egyik szerepből a másikba: a filmprimadonnától a kocsmárosig, a kibírhatatlan filmrendezőtől a tapasztalt öreg statisztáig, aki mindenkit és mindent túlél.

Kövek (film-történet két részben), a Másik Produkció előadása.

Kálloy Molnár Péter fordítása alapján a szövegkönyvet írta Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor.

Az előadás hossza: 120 perc, egy szünettel.

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk.

Szereplők: Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor

Rendezte: Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor

A szerző engedélyét a Curtis Brown Group Ltd. és a Hofra Kft. közvetítette.

2019. október 16. 19:30 – U N-D E A D –

A Barboncás Társulat előadása.

UN-DEAD (Lugosi élete 9 képben)

Karinthy Gábor sírversének utolsó két sora a kiindulópontja előadásunknak:

A hátán hordta koporsóját,

megbotlott és belefeküdt

Hol vagyunk? Egy ravatalozóban. Van gyertya, fehér rózsa, nyitott koporsó, harang. Mi történik? Temetjük a valaha élt legnagyobb vámpírt, Drakulát, vagyis az Amerikában befutott magyar színészt Lugosi Bélát. Mi történik valójában? Visszatekerjük élete filmjét… Ki is volt ő valójában? Tényleg erre született, vagy rájátszott a drakulaságra? Tényleg élet és halál közt ragadt, egy UN – DEAD?

Az előadás erős atmoszférával, zenékkel, sok nevetéssel és drámai jelenetekkel szögez a székhez, és mutatja meg egy magyar származású „Hollywoodi Sztár” életének fontos állomásait.

Előadás: 60 perc

Korhatár: 16+

Alkotók:

Író/ dramaturg: Vészits Andrea

Bábkészítés: Kiss Attila Etele, Tóth Andrea

Díszletkészítés: Jernei János

Technikus: Patkós Péter

Ötlet, játssza, rendezi: Kiss Ágnes

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail