II. Kis Szegedi Egyetemi Színházi Fesztivál (KISSZESZFESZT)

Légyott egyetemi és amatőr színházak és rajongóik számára!


A második KIS Szegedi Egyetemi Színházi fesztivál elsősorban egyetemisták és színkörök munkáit vonultatja fel.


A Szegedi Egyetemi Színház társulatának szervezésében első alkalommal a lezárások után jelentkeztünk ezzel a programmal. Ekkor saját előadásainkból szemezgettünk. Most második alkalommal új és régi ismerősök munkáit szeretnénk bemutatni színjátszó körök, egyetemi színpadok munkái láthatóak a fesztiválon.
Az előadásoknak játszóhelyünk, a Szegedi Pinceszínház ad otthont.


A fesztivál fontos célkitűzése hogy a szegediek megismerjék a társulatok , színköröket, színházakat még jobban.

Első nap – 2022. december 7. 19:30. Szegedi Pinceszínház

NAKED SZESZ- régi és új albumpattogtató koncert

A NAKED SZESZ a Szegedi Egyetemi Színház zenekaraként indult, kezdetben klasszikus, és az egyetemi verspályázatokra küldött versek megzenésítése volt a fő profilja, mára önálló, főként saját dalszövegekkel és saját dalokkal működő zenekarrá nőtte ki magát. 5 éves pályafutásuk során megfordultak a pécsi, veszprémi és debreceni egyetemi színházi fesztiválokon, valamint rendszeresen koncerteznek Szegeden. 2018-ban jelent meg első, Létige című nagylemezük, majd 2019 áprilisában a második albumuk Pehelysúlyú Világ címmel. Zenéjükre jellemzően hatott a grunge, az alternatív vonal, a punk, az elektronikus zene és a magyar versmegzenésítős beat hagyomány. Legutóbb 2022 májusában az új albumra készülő „lélekfürdő” című dalukat mutatták meg.


A zenekar tagjai:
Varga Norbert (ének, gitár)
Tóth Tamás (gitár)
Fazekas Máté (gitár)
Szélpál Gábor (basszusgitár)
Kószó Dániel (dobok)

Második nap 2022. december 8. 19:30 Szegedi Pinceszínház


Bajart Egyesület: Cyberbully-egyfelvonásos ifjúsági dráma

A cyberbully szó jelentése „internetes zaklató”, és azokra használják ezt a kifejezést, akik álnéven, a közösségi médiák felületein intéznek támadást identitásukat vállaló embertársaik ellen.
Főhősünk a 17 éves Casey, aki egy napon elég gonosz megjegyzést olvas saját magáról, amit az exe írt ki a twitterre. Szeretne visszavágni, és éppen kapóra jön egyik osztálytársa, aki feltöri neki egykori szerelme profilját és segít neki bosszút állni. Ám hamarosan kiderül, hogy a segítő valójában csak kiadta magát ennek az osztálytársnak és igazából egy ismeretlen kódtörő, aki pillanatok alatt hatalmába keríti a hősnő internetes oldalait.
A névtelen támadó saját szobájában ejti foglyul Casey-t, akit azzal fenyeget, hogy közzéteszi róla a legféltettebb, legkompromittálóbb felvételeket, kivéve, ha együttműködik. De vajon mit akarhat és miért éppen őt szemelte ki?
Manapság a 30 év alatti generáció túlnyomó többsége a világhálón tölti ideje nagy részét, profilokat hoz létre a Facebookon, a Twitteren, az Instagramon, a Tumblrön és így tovább, chatel, képeket oszt meg, játszik, vásárol és a pénzügyeit is ezen a felületen intézi. Éppen ezért, aki képes visszaélni ezekkel az adatokkal, az súlyos károkat tud okozni másoknak – nem csak anyagi értelemben véve.
A „köznép” szemében az Anonymous-mozgalom és a 4chan közössége testesíti meg ezeket a hackereket.
„Egyszerűbb, ha senki sem tudja, hogy mi vagyunk azok. Bármit mondhatunk!”A Cyberbully ezt a témakört járja körül a tinik szemszögéből, izgalmas fordulatokat tartogatva a néző számára. Egy igazi klasszikus kamaradráma elevenedik meg, egyetlen személy, egyetlen szobában; és a cselekmény is valós időben történik. A legérdekesebb központi kérdés az, hogy az interneten ki a zaklató, ki az áldozat és hogy ezek a szerepek milyen gyorsan fel tudnak cserélődni.
Elgondolkodhatunk, beleképzelve magunkat Casey szituációjába, hogy mi az, amit fel tudnának használni ellenünk, miért kellene felelnünk, és hogy meddig lennénk képesek elmenni, hogy megvédjük önmagunkat meg a szeretteinket?

Szereplők:
Casey – SZEREZLA EPERKE
Megan – VIRÁG RAMÓNA
Zaklató – HODONICZKI ANDOR, TAKÁCS NIKOL
Jennyfer Lee – MATULA TAMARA
Alex Freeman – BÁN BALÁZS
Casey apja – BENKOVICS SÁNDOR
Netes „profilok”: SZŰCS VIKTÓRIA, MARKOS MERCÉDESZ, BÍRÓ BENCE ATTILA, PETŐ DORIÁN
Rendező: B. Szabó Orsolya
Technika: Szöllősi Kristóf, Konkoly István, Horváth Noel

Harmadik nap: 2022. december 9. 19:00- Szegedi Pinceszínház

Szatymazi Színkör:
Molnár Ferenc: Ketten beszélnek
Könnyed kis történetek a 20. század elejérőlRendező: Dobos Katalin

Szereplők:
Barnáné Mónika
Branc Carmen
Barna Károly
Falusi Sándor
Karácsonyi-Tóth Zsuzsanna
Varga Dorottya
Báló Irén
Palotás Bálint
Polgár Szimonetta
Feketéné Bárkányi Ilona

Molnár Ferenc (született Neumann)
Budapest, Józsefváros 1878. január 12.[1] – New York, 1952. április 1.) író, drámaíró, újságíró, haditudósító. Bár Molnár Ferenc neve legtöbbeknek a „Pál utcai fiúk” népszerű ifjúsági kisregényével kapcsolódik össze, személyében egy olyan kaliberű alkotóról van szó, akinek műveit világszerte adták elő, akinek 50. születésnapját fényes keretek közt a New York-i Broadway-n ünnepelték, akit az Egyesült Államok elnöke, Calvin Coolidge személyesen fogadott a Fehér Házban, s aki becslések szerint az 1920–30-as években több mint 1 millió amerikai dollárt keresett évente. „Molnár a magyar irodalom előkelő idegene”

JEGYÁRAK:
Elővétel: jegyek válthatók elővételben: a Színház titkárságán munkanapokon (9-től 14 óráig)

KISSZESZFESZT BÉRLET:
A fesztivál mindhárom napjára váltható mind a három előadásra: 3500Ft
A bérleten kívüli jegyárak az előadásokra:
Elővétel: Teljes ár: 1500, diák/nyugdíjas.:1300;
Helyszínen:
Teljes ár:1700,
diák/nyugdíjas: 1500

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail