Orosz mozgásszínház a Pincében

Határon Átívelő Projektünk keretében egy egészen különleges mozgásszínházi produkció érkezik hozzánk, egyenesen Oroszországból! Az abszurd „Theatre Postmoving” (RU) színház a plasztikus „Postmoving” műhellyel kezdődött, amelyet prof. Dr. Vladimir Nikitin hozott létre még 2000-ben az Orosz Színművészeti Akadémián (GITIS, Moszkva). Fennállása során a „Postmoving” pszichológiai színház turnézott Oroszországban, Lengyelországban, Németországban, Hollandiában, Lettországban, Fehéroroszországban, Bulgáriában, Litvániában és Magyarországon.

Igazi színházi csemegének számít a csapat produkciója, ugyanis különféle technikákat használva hozzák létre performanszukat. Fellelhető a mai színjátszást alapvetően meghatározó Sztanyiszlavszkij-módszer, Bertolt Brecht epikus színháza, a Samuel Beckett-től „ellesett” abszurditás, de kiemelhető még elemként a commedia dell’arte, és színházi technikaként jellemző elem náluk Modris Tennison műanyag iskolája is.

Hozzánk egy pszichológiai mozgásszínházzal, egy eklektikus előadással érkeznek, 2020. február 7-én (pénteken). Az előadás 19:30-kor kezdődik.

Az est során 4 performanszt láthat a nagyérdemű, melynek hossza 90 perc. Ezt követően beszélgetésre nyílik lehetőség az alkotókkal, szinkrontolmács segítségével.

Rendező: Vladimir Nikitin

Szereplők: Ludmila Mantsurova, Alexey Anikin, Yuri Chirkov, Vyacheslav Sabinin, Oleg Krivulin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail