Újabb fesztiválon Az özvegy Karnyóné – ezúttal digitálisan!

Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház koprodukcióját, Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadást is beválogatták a 25. alkalommal megszervezett InterFest Nemzetközi Stúdiószínházi Fesztivál programjába. A seregszemle november 28 – december 5 között zajlik Pitești-en. A Fesztivált azért hívták életre 25 évvel ezelőtt, hogy Románia és más országok közötti kulturális cseréket erősítsék a színház népszerűsítése révén.

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színdarabja lesz az egyedüli magyar nyelvű produkció a XXV. InterFest Nemzetközi Stúdiószínházi Fesztiválon, amelynek partnerünk, az Aradi Kamaraszínház visszatérő vendége. A házigazda pitești Alexandru Davila Színház mellett a stúdiószínházi seregszemlén részt vesz a bukaresti Komédia Színház és a târgoviștei Tony Bulandra Színház, valamint külföldről a Satiricus Ion Luca Caragiale Nemzeti Színház képviselteti magát a Moldovai Köztársaságból.

A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója a magyarországi Déryné Program támogatásával jött létre, Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője állította színpadra. Októberben a koprodukciós társulat elnyerte a legjobb előadás díját a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozón, Celldömölkön. Idén júniusban díjakkal jutalmazták az előadást a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon is. Tapasztó Ernő a legjobb rendezés díját vette át, Gerner Csaba színművész pedig az előadásban nyújtott alakításáért megnyerte a legjobb férfi alakítás díját. Szintén júniusban az előadás két díjat szerzett a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján. A szakmai zsűri a legjobb női mellékszereplő díját Éder Enikőnek ítélte oda, Gerner Csaba pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el. Éder Enikő a kis bolondos Samut, Gerner Csaba pedig a boltoslegény Lázárt alakítja a produkcióban.

Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak c. díjnyertes produkciót december 2-án, csütörtökön 19 órakor láthatják a nézők az Alexandru Davila Színház stúdiótermében.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail