Június 21-én kezdetét veszi a 22. nyári Vízi Színház

Jövőhét pénteken újra elindul a nyaranta tartott, nagy sikereknek örvendő Vízi Színház a szegedi Pince Színház szervezésében. A kilenc napig tartó rendezvény továbbra is színes repertoárral várja az érdeklődőket. A dél-alföldi régióban a Vízi Színház egyedülálló, mert kifejezetten családoknak szóló programok sorozataként emelkedik ki, hiszen egyaránt bővelkedik felnőtteknek és gyerekeknek szóló előadásokban is.

A Szegedi Vízi Színház nemcsak szórakozást nyújt, hanem lehetőséget teremt a kulturális értékek és hagyományok megismerésére is. A rendezvényen keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek Szeged történelméhez és kulturális örökségéhez. A fesztivál három különböző helyszínen zajlik, ami lehetővé teszi, hogy a látogatók különböző atmoszférákban éljék át az eseményeket. Az interaktív színházi előadások és művészeti műhelyek révén a résztvevők aktívan részt vehetnek az előadásokban.

Továbbá egy újdonság is felkerül a programlistára. Idén egy új beszélgetéssorozat indul útjára, amely A VIDÉKI FÜGGETLENEK A SZÍNHÁZÉRT címen fog futni. A több eseményt magába foglaló program különböző témákat boncolgat, amely a vidéki független színházakhoz kapcsolódik, továbbá legfontosabb célja, hogy rávilágítson az érintett színházak létformájára és helyzetére is. A beszélgetéssorozat egyik kiemelt témája a nők helyzete a kultúrában. Ezen belül különösen izgalmasnak ígérkezik az a panel, amelyen Bernáth Éva, a Nők a Kultúráért Klub elnöke és életrehívója lesz a vendég. A szervezők reményei szerint a beszélgetéssorozat olyan platformot teremt, ahol a szakma képviselői és a közönség közösen kereshetik a megoldásokat a független színházak előtt álló kihívásokra.

A Szegedi Pinceszínház minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel vár a megrendezett programok valamelyikére.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail