Program a Román Kultúra Napján

Purcărete világa Szegeden, a Román Kultúra Napján

2020 január 15-én szerdán 18.00 órai kezdettel a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezete a székhelyén ünnepli A Román Kultúra Napját a Purcărete világa című multidiszciplináris projekttel, amely fotókiállítás megnyitót, filmvetítést és ahhoz kapcsolódó workshopot foglal magába.

A Purcărete világa kiállítás a művész, a Román Kulturális Intézet, a Budapesti Nemzeti Színház és az UNITER (a Román Színházak Egyesülete) együttműködésének eredménye. Silviu Purcărete rendező által a világ minden táján készített lenyűgöző képeket tartalmazó kiállítás budapesti sikere után érkezik Szegedre. A projekt múlt év márciusában vette kezdetét, A. P. Csehov Cseresznyéskert című, Silviu Purcărete által rendezett előadásának a budapesti Nemzeti Színházbeli bemutatója alkalmából.

A kiállítás megnyitóját a Szegeden most először bemutatott (magyar feliratos) Valahol Palilulában (2012) című, Silviu Purcărete által rendezett és a Libra Films által gyártott film megtekintése egészíti ki, amit egy, Király Hajnal filmesztéta által vezetett workshop követ.

A Purcărete világa kiállítás 2020. január 15. és február 17. között tekinthető meg, hétfőtől péntekig, 9 és 15 óra között, a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókszervezetének székhelyén.

Facebook esemény itt.

forrás: Szegedi Román Kulturális Intézet

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail