Tíz perc rádiószínház

Kedves Közönségünk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy elindíthattuk TÍZ PERC RÁDIÓSZÍNHÁZ projektünket, ami arra hivatott, hogy gyermekeinkhez eljusson a színház és az irodalom szeretete. 

Iskolai partnereink minden héten egy új mesét, illetve művet játszanak le az iskolai rádiókban külön az alsósoknak, külön a felsősöknek, illetve a középiskolásoknak. Jelenleg 8 intézmény szerepel a projektben, de a jelentkezés folyamatos és szeretnénk minél többen lenni.

Itt találnak egy kis ízelítőt, Móra Ferenc Vasgyúró Gyurka meséjét:

Tíz perc rádiószínház

szereplők: Molnár Mór, Rácz László

narrátor: Kis Kata

A Szegedi Pinceszínház csapata által készített anyagok jelenleg a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a Deák Ferenc Gimnázium, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, a szegedi Dózsa György Általános Iskola, a Jerney János Általános Iskola, az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Bordány) és a Béke Utcai Általános Iskola (Szeged) intézményeiben hallhatók.

Havonta egy író műveit dolgozzuk fel, heti egyszeri sugárzással, így lehetőségünk van egy adott szerző több művét is megismertetni a gyerekekkel, vagy egy hosszabb művet részletgazdagon bemutatni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail