Szegedi Vízi Színház

Főként gyermek- és ifjúsági darabokat láthat a közönség az I. Szegedi Vízi Színház előadásain, melyeket szeptemberben tartanak a Tisza-parton a csongrád-csanádi megyeszékhelyen – közölte Kancsár Orsolya, a szervező Szegedi Pinceszínház igazgatója pénteken a helyszínen.

A programokat bemutató sajtótájékoztatón az igazgató elmondta, hogy a rendezvény a 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább. A fesztiválnak a Stefánia átalakítása miatt kellett új helyet keresni. A 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz méterre a Szegedi Vártól, a korábbi helyszíntől.

A programok szeptember 4-én kezdődnek, ezen a hétvégén délutánonként és este gyermekeknek szóló előadásokat láthat a közönség a Görbe tükör társulattól, valamint a Fabula bábszínháztól. Szeptember 6-án este pedig a Szeged Táncegyüttes ad műsort. Ezek a rendezvények ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Kísérőrendezvényként délutánonként Szeged Tisz(t)a Szívvel címmel a rendőrséggel együttműködve szervezett, a vízi balesetek megelőzését segítő programon vehetnek részt az érdeklődők.

Szeptember 9-én játsszák Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Pilinszky János műveiből összeállított Szívárnyék című estjét.

A Szegedi Pinceszínház minden nyáron bemutatja egy klasszikus magyar ifjúsági regény színpadi adaptációját, melyet a kőszínházi évad során továbbjátszanak. Idén Szabó Magda Abigél című regényének színmű változatát tűzik műsorra, melyet Pozsgai Zsolt készített, és Janik László rendez. A premiert szeptember 11-én tartják.

A Szép Ernő Színház és a Görbe tükör társulat ezen a hétvégén is gyermekelőadásokkal várja a közönséget.

Forrás: MTI

További részletekért katt ide!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail